Beismerte a Metropol: manipulált fotókat közöltek Mártha Imréről

2022. november 17. – 21:39

Másolás

Vágólapra másolva

Egy cikkben két valótlan állítást is helyreigazított a Metropol nevű ingyenes médiatermék.

„Valótlanul állítottuk, hogy Mártha Imre ellen négy ügyben is büntetőeljárás indult különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt. A valóság ezzel szemben az, hogy Mártha Imre ellen egy ügyben sem indult büntetőeljárás” – szól az első tétel.

Majd jön a második felvonás: „Cikkünkben valótlanul híreszteltük, hogy egy Mártha Imre által közösségi oldalra feltöltött és általunk közölt fotón Mártha Imre »Home Office« feliratot helyezett el.”

„A valóság ezzel szemben az, hogy a Mártha Imre által a közösségi oldalra feltöltött fotón ilyen felirat nem látható, az általunk ilyen felirattal közzétett kép manipulált, azon e felirat utólag került elhelyezésre.”

A Fidesz-média tavaly decemberben indított lejáratókampányt a fővárosi közműholdingot vezető Mártha Imre ellen. A cikkek miatt Mártha sajtópereket indított, ezek miatt már nyáron is kellett helyreigazítást közölnie a Metropol nevű KESMA-terméknek.

Február elején a bíróság nyomozást rendelt el a Metropol újság kiadójánál egy Mártha Imre által, rágalmazás vádjával indított perben a feljelentő indítványa alapján. Mártha azután indított rágalmazási pereket a Metropol és az Origo ellen, hogy a lapok luxuséletmódját kritizáló, lejárató hangvételű cikkeket jelentettek meg róla. Az ügy több szálon folyik, Mártha ugyanis a sajtó-helyreigazítási pereken felül személyes adattal való visszaélés miatt is tett feljelentést.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!