Peren kívül egyezett meg Kozsó az amerikai letartóztatási ügyében

2022. november 17. – 17:20

Másolás

Vágólapra másolva

Peren kívüli egyezséggel ért véget Kozsó, vagyis Kocsor Zsolt amerikai letartóztatási ügye. A bírósági beadvány szerint a felek minden vitás kérdést rendeztek, és ezzel az ügyet befejezettnek tekintik. A beadványból nem derül ki pontosan, hogy mit takar az egyezség, de azt mindkét fél jogi képviselője elfogadta – írja a Világgazdaság.

Kozsó 2019-ben került előzetes letartóztatásba, miután illegális bevándorlással vádolták meg. Több mint egy hónapig tartották fogva Floridában. A Világgazdaság szerint mindez annak ellenére történt, hogy Kozsónak érvényes beutazási engedélye és megfelelő papírjai voltak.

Az énekes 2021 decemberében beperelte az Akal Securityt, azt a céget, amely a floridai beléptetési központ biztonságáért felelt. Kozsó szerint a cég nem biztosított számára megfelelő orvosi ellátást, holott többször is jelezte a hatóságoknak, hogy egészségügyi problémákkal küzd. Állítása szerint a gyógyszerek nélkül, amelyeket korábbi agyvérzése miatt kellett szednie, sokat romlott az állapota.

Kozsó eredetileg az Egyesült Államok kormányát és a bevándorlási hivatalt is perelte volna, de ezeket a beadványokat a bíróság elutasította. Annak azonban helyt adtak, hogy a biztonsági szolgálatot perelhesse. A cég minden vádpontot tagadott, és azt közölték, a biztonsági őreik nem voltak felelősök az orvosi ellátás és a gyógyszerek megtagadásában.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!