Hét gyereket kórházba szállítottak egy kecskeméti iskolából, ahol ismeretlen eredetű gáz okozott tüneteket

2022. november 17. – 20:57

Másolás

Vágólapra másolva

Hét gyereket kórházban szállítottak, miután ismeretlen eredetű gáz okozott rosszullétet a kecskeméti Arany János Általános Iskolában csütörtök délután – írja a Hiros.hu.

Délután egy óra körül az iskola több helyisége is irritáló szaggal telt meg, több tanuló rosszul lett, erősen köhögött és könnyezett. A pedagógusok kikísérték a gyerekeket az épületből, és értesítették a hatóságokat. Az iskolához mentők is érkeztek, ők hét gyereket szállítottak el a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházba. A Hiros.hu információi szerint nincs komoly bajuk, azonban megfigyelésre bent tartják őket a kórházban.

A riasztás után a gázszolgáltató szakemberei is kiérkeztek az iskolához, azonban nem tudták bemérni, hogy mi okozta az rosszullétet. Kovács Andrea, a Bács-Kiskun megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője azt mondta, a katasztrófavédelem szakemberei műszeres méréseket végeztek az iskolában, ahová rövid időn belül a mobil laborjuk is megérkezett. Veszélyes anyag jelenléte nem volt kimutatható az épületben – tette hozzá.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!