Kikapcsoltatja a rádiót az eltűnt, majd megkerült hatéves kislány, ha róla beszélnek benne

2022. november 16. – 10:47

Másolás

Vágólapra másolva

Bár azt mondja, nem félt, utólag, ha szülei rávezetik, azért bevallja, hogy mégis megijedt egy kicsit – mondta a Borsnak annak a hatéves kislánynak az édesanyja, aki vasárnap délután eltűnt egy péri tanyáról, miután elindult egy kutya után. A kislány az erős köd miatt nem talált haza, 15 órát bolyongott Pér külterületén, az éjszakát pedig a füvön töltötte, több százan keresték. Reggel egy siklóernyős talált rá.

Fotó Police.hu
Fotó Police.hu

Édesanyja a Borsnak azt mondta, a kislány a héten még nem megy iskolába, hogy kipihenhesse a történteket. „Szerencsére úgy tűnik, lelkileg sem sérült komolyabban. Jó a kedve, egész nap mosolyog. Már többször beszélgettünk a történtekről, ő pedig elmesélte, hogy miután a köd miatt miatt nem talált haza, egyszerűen lefeküdt a fűre aludni” – mondta.

A kislány születése óta mindig a szülőkkel alszik, így édesanyja szerint nem csoda, ha megijedt egy kicsit. „Ha meghallja, hogy a rádióban róla beszélnek, megkér minket, hogy kapcsoljuk ki” – mondta az édesanyja, aki szerint Zóra tisztában van azzal, hogy most ő lesz az iskola egyik legnépszerűbb tanulója.

A család a történtek után egyébként úgy döntött, hogy most egy ideig nem is viszik ki Zórát a tanyára, közben viszont igyekeznek őt nem túlfélteni. Az eltűnéséhez pár perc is elég volt, ami szerinte a gyerek elevenségével magyarázható.

A kislány édesanyja szerint felkeresik majd a családsegítőtől, de ettől nem tart, mert normális családnak tartja az övéket. „Zóra nem szándékosan ment el itthonról, nem menekült semmi elől”, mondta, és hogy hasonló nem fordult elő korábban. A sok segítségért nagyon hálás mindenkinek. Az eset miatt a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság közigazgatási hatósági eljárást indított.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!