Egy kutya után ment, és a sűrű ködben eltévedt, de jól van a megtalált hatéves kislány

2022. november 14. – 10:51

Egy kutya után ment, és a sűrű ködben eltévedt, de jól van a megtalált hatéves kislány
A megtalálás után – Fotó: Police
Sudár Ágnes
Sudár Ágnes
Győri tudósító

Másolás

Vágólapra másolva

A hatéves Zóra a köd miatt keveredhetett el vasárnap délután a Pér melletti tanyáról, ahol a család állatokat tart, és épp azokat etették. Egy kutya után eredt a kislány, siklóernyős vette észre hétfő reggel. A mentők a gyermeket a győri kórházba szállították megfigyelésre.

A részletek is ismertté váltak a kislány eltűnése kapcsán. A tanyán az állatokat etették a felnőttek, amikor Zóra meglátott egy kutyát. Utánaeredt. Vasárnap délután azon a környéken alig 10-20 méterig lehetett látni a ködtől, így hiába ismerte a terepet, hamar elveszthette a tájékozódási képességét. Szerencsére melegen öltöztették fel, a lábán lévő csizma, illetve a kabát mentette meg az éjszakai hidegtől.

Több százan keresték az éjjel, egyikük a Telexnek elmondta, hogy a tanyán az állatokon kívül sok mindent tartottak, illetve tároltak, többek között használaton kívüli hűtőládákat, szekrényeket is – mindet megnézték, mielőtt a környéket is elözönlötték a hivatásos, illetve a civil segítők. Hátha valamelyikben bújt el a kislány.

Egészen éjfélig alig láttak ők is valamit a ködben, ezért a hőkamerákban, illetve a kiképzett kutyákban bíztak, de azok nem fogtak szagot. Éjfélkor hirtelen csillagos lett az ég, akkor felcsillant a remény, de aztán ismét leszállt a köd. Ők éjjel kettőkor ezért is mentek haza, és arra készültek, hogy ma folytatják a keresést.

Reggel Győr, illetve Pér környékén már felszállt a köd, ez segíthetett annak a siklóernyősnek, aki észrevette a péri repülőtér környékén kóborló kislányt. Két-három kilométerre volt ekkor a tanyától, tehát ekkora utat tett meg az éjszaka folyamán.

A siklóernyős, aki észrevette a kislányt. A péri repülőtéren landol – Fotó: Sudár Ágnes / Telex
A siklóernyős, aki észrevette a kislányt. A péri repülőtéren landol – Fotó: Sudár Ágnes / Telex

Az édesanyját engedték először hozzá, a mentők stabil állapotban, megfigyelésre szállították a győri Petz-kórházba.

A rendőrség köszönetét fejezte ki a keresésben részt vevőknek.

A Telex fontosnak tartja, hogy az egész ország területéről szállíthasson az olvasóinak sztorikat, ezért közlünk gyakran vidéki riportokat. Mivel minden térséget nem tudunk lefedni budapesti szerkesztőségünkkel, keressük az együttműködést vidéki újságírókkal, és fokozatosan országos tudósítói hálózatot szeretnénk kiépíteni. Ez a cikk is egy ilyen együttműködés keretein belül készült.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!