Meg akarta kérdezni Vadai Ágnes, hogy mit csinál Vincze Ottó a külügynél, de elírta a volt focista nevét

2022. november 16. – 20:13

Meg akarta kérdezni Vadai Ágnes, hogy mit csinál Vincze Ottó a külügynél, de elírta a volt focista nevét
Szijjártó Péter és Vincze Ottó – Fotó: Szijjártó Péter / Facebook

Másolás

Vágólapra másolva

Két és fél éve bízta meg Vincze Ottó korábbi válogatott focistát Szijjártó Péter külügyminiszter a barcelonai magyar futballörökség feldolgozásával. „Vincze Ottó: az utolsó magyar játékos, aki számításba jött az FC Barcelona felnőtt csapatánál” – indokolta a döntést Szijjártó.

Vincze két és fél éve nem járt Barcelonában, ám havi bruttó 500 ezer forintot kap a munkájáért

– írta pár hete a 24.hu, miután közérdekű adatigényléssel fordultak a Külügyminisztériumhoz. Az nem derült ki a minisztérium válaszából, hogy az egykori focista mégis milyen feladatokat végzett el Barcelonában, mikor és kikkel tárgyalt, és milyen konkrét eredménye van eddig a munkájának.

Vadai Ágnes, a DK országgyűlési képviselője ezért írásbeli kérdéssel fordult Szijjártó Péterhez. Lényegében bemásolta a 24.hu cikkét, majd rövid kérdést fogalmazott meg. Ez azonban nem egészen úgy sült el, ahogy tervezte, elírta ugyanis a volt focista nevét. „Mit csinál pontosan Vince Ottó a magyar külügynél?” – kérdezte Vadai a külügyminisztertől.

„A kérdésben szereplő Vince Ottó nevű személy nem dolgozik a Külgazdasági és Külügyminisztériumban, ellenben Vincze Ottó sportdiplomáciai feladatokat lát el”

válaszolta Magyar Levente külügyi államtitkár, aki sietett berúgni a ziccert.

A 24.hu-nak egyébként azt válaszolták a minisztériumtól, hogy Vincze a sportdiplomáciai feladatai mellett közreműködik a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a Teqball közötti diplomáciai-adományozási tevékenység koordinálásában és a magyarországi labdarúgó-akadémiák külföldi kapcsolatainak összehangolásában is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!