Kormányinfót hirdettek meg szerdára, miután Orbánék összeültek a lengyelországi rakétabecsapódás után

2022. november 16. – 12:53

Másolás

Vágólapra másolva

Az orosz-ukrán háború legfrissebb fejleményei után kedden este összehívta a Védelmi Tanácsot Orbán Viktor, majd szerdán kormányülést is tartottak. A kormányülés után általában csütörtökön szokták tájékoztatni a sajtót a döntésekről, ám most ennek az időpontját valamivel előbbre, szerda délutánra hozták.

A meghívó szerint szerdán 15 órától tartja a kormányinfót Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

Havasi Bertalan, Orbán Viktor sajtófőnöke az MTI-nek korábban azt mondta: Orbán Viktor miniszterelnök úgy döntött: a Védelmi Tanács kedd esti tanácskozása után a szerdai kormányülésen is részletesen értékelik az orosz-ukrán háború legújabb fejleményeit a lengyelországi esemény után, és azt, hogy szintén rakétatámadás következtében leállt a Barátság olajvezeték. A magyar kormány 8 órakor ült össze a Karmelitában.

Az ülésen titkosszolgálatok jelentései alapján is elemezték a kialakult helyzetet Magyarország katonai és energiabiztonsága szempontjából.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!