Vasárnap rendezik meg Magyarország első fiataloknak szóló klímavédelmi konferenciáját

2022. november 14. – 18:09

Másolás

Vágólapra másolva

Az UNICEF Magyarország gyermekvédelmi szervezet november 20-án, a Gyermekjogok világnapján szervezi meg klímakonferenciáját, hogy a fiatalok hiteles tájékoztatást kapjanak és hallathassák a hangjukat a klímaváltozással kapcsolatosan.

A szervezet azt írta közleményében, a téma elismert szakértői, a fiatalok körében népszerű véleményvezérek és az UNICEF Magyarország fiatal nagykövetei lesznek a meghívott előadók.

A kerekasztal-beszélgetéseken és előadásokon többek között szó lesz a klímaváltozás kapcsán kialakult mítoszokról és tényekről, a greenwashingról (zöldre festésről), a klímaszorongásról, a körforgásos gazdaságról, a természet változásairól, a vizeink jövőjéről, a hulladékmentességről és a sokoldalú fenntarthatóságról. Mindemellett különböző workshopokon is részt vehetnek az érdeklődők, megismerhetik például a szorongásoldó technikákat, valamint dietetikai tanácsadást is kaphatnak a fenntarthatóság jegyében.

A konferencián 3 teremben 50 szakértő bevonásával zajlanak majd az izgalmas beszélgetések és játékos programok, kifejezetten a 13 – 25 éves korosztály számára tervezve. Az esemény végén a rendezők és támogatók díjazzák a legaktívabb klímahősöket, akikre értékes nyeremények várnak. A versenyhez bármikor, akár a helyszínen is lehet csatlakozni. A konferencia részletes programja itt található. A konferencián való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amelyhez a jelentkezési lap kitöltése szükséges.

A konferencia létjogosultságát a szervezet reprezentatív kutatása is megerősíti, eszerint a magyar fiatalok kilencven százaléka szorong a klímaváltozás miatt. A részletes kutatási adatok szerint sokuk számára olyannyira meghatározó ez az aggodalom, hogy még a szomszédos háborús helyzetnél is nagyobb hatással van mindennapjaikra. Az UNICEF Magyarország erre reagálva elindította Klímahősök programját, amelynek keretei között valódi tudást, részvételi és cselekvési lehetőségeket nyújt a klímaváltozás miatt szorongó fiatalok számára.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!