Az ügyvédje szerint rendőr apját védve késelt egy 15 éves fiú

2022. november 14. – 08:50

Másolás

Vágólapra másolva

Bő egy héttel ezelőtt Kazincbarcikán egy 15 éves fiú súlyos sérüléseket okozva megkéselte egy kortársát. A Blikk arról ír, hogy a fiú rendőr apját védve szúrta meg az ellenfelét.

A fiú és barátnője először egy gyorsétteremnél találkozott a velük kötekedő négyfős csoporttal, majd később követni kezdték a párt, és folytatódott a balhé. A dulakodást először az önkormányzati rendészet munkatársa próbálta megfékezni, majd a fiú apja is megjelent, miután telefonon hívták. Az apa betegállományban lévő rendőr, de szolgálatba helyezte magát, és igazoltatni akarta a fiát megtámadókat. Erre egy csuklyás fiatal megtámadta. A fiú ezután vette elő a bicskáját, majd szúrta meg a támadót.

„A rendőr nemrég nagyon komoly műtéten esett át, ezért volt otthon, betegállományban. Természetesen így a harcot sem bírta túl jól, hamar a földre került. Ekkor a másik három fiú is belerúgott. Zétény ezt látva, előkapta 8 centis bicskáját, majd megszúrta a bandavezért. Egyszerűen úgy érezte, tennie kell valamit, mert különben meghal az édesapja” – mondta Lichy József ügyvéd.

A fiút súlyos testi sértéssel vádolják.

„Nagyon remélem, a bíróság megállapítja, hogy jogos védelmi helyzetben cselekedett, amit valóban túllépett, de csak azért, mert veszélyben érezte az édesapja életét” – mondta az ügyvéd.

Mivel az ügyben egy rendőr is érintett, az esetet a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség vizsgálja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!