Elismerést és dicséretet kap a polgárőr, aki megtalálta az eltévedt péri kislányt

2022. november 14. – 17:43

Elismerést és dicséretet kap a polgárőr, aki megtalálta az eltévedt péri kislányt
A siklóernyős polgárőr leszáll a reptéren – Fotó: Sudár Ágnes/Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Elismerésben és dicséretben részesíti az Országos Polgárőr Szövetség elnöke Mehringer Szabolcsot, az Écsi Polgárőr Egyesület tagját, aki november 14-én, hétfőn reggel siklóernyőjéből kutatva, megtalálta a tegnap eltűnt hatéves kislányt – adta hírül a szövetség.

A gyermek vasárnap délután tűnt el a Győr-Moson-Sopron megyei Pér közelében található tanyáról, vasárnap este és éjszaka is több mint háromszázan keresték a rendőrség irányítása mellett. A kislány egy kutya után eredt, de a nagy ködben eltévedt.

A leszálló köd miatt a kutatást ugyan egy időre fel kellett függeszteni, de hajnalban újraindult a keresés, amelyben a lakosság és a rendőrség munkatársai mellett, mintegy száz polgárőr, valamint tűzoltók, mentőcsoportok, vadászok és mezőőrök is részt vettek.

Végül egy écsi polgárőr úgy döntött, siklóernyőjével pásztázza át a környéket, és sikerrel járt. A Péri repülőtér mellett megtalálta az eltűnt kislányt, leszállt hozzá, azonosította, és értesítette a kutatást vezető stábot. A kislány, aki az éjszakát egy fa tövében megbújva töltötte, bár kissé átfázott a hidegben töltött több mint 16 óra alatt, épségben került elő.

A polgárőr a Blikknek elmesélte, hogy megbeszélte a siklóernyős társával, hogy hétfő reggel felszállnak. „Éppen csak felemelkedtem, és megláttam a kislányt. Leszálltam hozzá, nem volt megijedve, nem is sírt. Békésen ücsörgött. Elmesélte, hogy egy fa tövében töltötte az éjszakát, most pedig napozik. Nagyon aranyos volt, gyorsan megvizsgáltam, nincs-e baja, de szerencsére nem volt.

Mondta még, hogy ma az anyukája dolgozik, mire azt válaszoltam: biztos nem, téged keres minden erejével. Megöleltem és nagyon megkönnyebbültem.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!
Partnereinktől