Mészáros Lőrinc alapítványai: Semmi nem veszélyezteti az ösztöndíjprogramban részt vevő diákok támogatásainak kifizetését

2022. november 11. – 14:46

Másolás

Vágólapra másolva

Két hete írtuk meg, hogy a Mészáros Alapítvány és a Vál-völgyi Fiatalokért Alapítvány 2021-es közhasznúsági jelentései szerint a tavalyi évre eltűntek a támogatók a két szervezet mögül. Mészáros Lőrinc két alapítványa 2019-ben még jelentősebb támogatási összegekről számoltak be, 2020-ban szintén, igaz, ekkor már nem nevezték meg azokat, akiktől a pénz érkezett. 2021-ben a dokumentumok szerint gyakorlatilag eltűntek a támogatók az alapítványok mögül, a két szervezet ugyanis összesen 3 millió 20 ezer forintnyi támogatásban részesült: részben magánszemélyektől jött az összeg, részben pedig az adók 1 százalékos felajánlásából.

Kérdéseinkkel megkerestük mindkét alapítványt, most kaptunk választ a Mészáros Csoport sajtóosztályától. A szervezet szerint nem fenyegeti veszély a támogatott diákok ösztöndíjának kifizetését, mivel a 2017–2021 közötti időszakban befolyt annyi támogatás, ami fedezi a költségeket.

„Amint az mind a Vál-völgyi Fiatalokért Alapítvány, mind a Mészáros Alapítvány nyilvánosságra hozott beszámolóiból és közhasznúsági jelentéseiből is kiderül, a korábbi években befolyt támogatásoknak köszönhetően mindkét alapítvány 2021-ben is bőven elegendő pénzeszközzel rendelkezett ahhoz, hogy az alapítványi célokat meg tudja valósítani” – írja a Mészáros Csoport.

„2017–2021 között az üzleti évek eredményét összesítve a Vál-völgyi Fiatalokért Alapítványnak 116 millió Ft volt a pozitív eredménye, ugyanez a mutató a Mészáros Alapítvány esetében 386 millió Ft volt” – tették hozzá. „Így már most látható az is, hogy függetlenül az idei évben befolyó támogatások összegétől, idén sem veszélyeztette, illetve nem veszélyezteti semmi a lakhatási támogatási programban, illetve az ösztöndíjprogramban részt vevő diákok támogatásainak kifizetését. Ráadásul a Mészáros Alapítványnál alapítói döntés értelmében ettől a tanévtől már emelt összegű ösztöndíj jár a pályázaton nyertes diákoknak.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!