Megérkezett a megrendelt 48 alacsonypadlós troliból az első Budapestre

2022. november 8. – 16:21

Másolás

Vágólapra másolva

Forgalomba állt az első új, korszerű, alacsonypadlós trolibusz a 72M vonalán, és hamarosan további új trolibuszok is érkeznek Budapestre – számolt be Facebook-oldalán Karácsony Gergely főpolgármester.

„A csuklós trolibusz az első abból a 48 járműből álló flottából, amelyet a főváros és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) saját forrásból rendelt meg” – írta közösségi oldalán Karácsony. A főpolgármester hozzátette, hogy bár a kormány korábban vállalta a beszerzés költségeit, végül mégsem tartotta be ígéretét. Arról is írt, hogy a „szűkös források ellenére” Budapest élt egy 2014-es szerződés opciójával, így állítása szerint rengeteget spóroltak a beszerzésen. A trolik beszerzéséhez 9,4 milliárd forintra volt szüksége a fővárosnak.

Skoda-Trollino trolik – Fotó: Tenczer Gábor / Telex
Skoda-Trollino trolik – Fotó: Tenczer Gábor / Telex

A főváros még tavaly októberben döntött arról, hogy 48 új Solaris–Škoda Trollino 18 típusú buszt vásárol. A bejelentésen akkor Walter Katalin, a BKK igazgatója azt mondta, hogy Budapesten jelenleg 14 trolivonalon mintegy 140 trolibusz közlekedik. Ha a tervezett csere megvalósul, akkor a fővárosban már csak modern, alacsonypadlós trolibuszok fognak közlekedni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!