Polyák Gábor: Ez a ház egy pártot, egy embert szolgál ki

2022. november 4. – 18:29

Másolás

Vágólapra másolva

„Nagyon remélem, hogy akik ebben a házban dolgoznak, nem nálam tanultak”– mondta a következőként felszólaló Polyák Gábor, az ELTE Média és Kommunikáció Tanszék vezetője. Ha ugyanis ott tanultak, az komoly kudarc az oktatóknak.

Az MTVA-ban szerinte a közmédia alapvető szabályait, de a saját maguk által alkotott kódexet sem tartják be.

„A közszolgálatiság nálunk nem működik”

– fogalmazott Polyák.

Olyan torszülött a világon sehol sincs szerinte, mint az MTVA, ami nem tévé, nem rádió, hanem egy vagyonkezelő alap. Az MTVA-val megpróbálják szerinte elfedni, hogy mire költik a közpénzt, évente több mint 100 milliárd forintot, és közben semmifajta felelősséget nem vállalnak a tartalomért.

Fotó: Bődey János / Telex Fotó: Bődey János / Telex
Fotó: Bődey János / Telex

Arról is beszélt Polyák, hogy a közmédia vezetőjét, Papp Dánielt egyedül a Médiatanács elnöke, Koltay András tudná kirúgni, akit már többször meg is kértek erre. „Húzzál el, Dániel!” – skandáltatta a tömeggel a médiakutató, aki Papp Dánielt nem tartja méltónak a közmédia vezetésére.

„Közszolgálat. Ez a ház kiszolgál egy pártot, egy embert, mindenfajta feltétel nélkül”

– folytatta Polyák. A médiakutató azt látja, hogy a közmédiában minden beszélgetés oda fut ki, hogy mindenki más ostoba, csak a Fidesz és Orbán Viktor tudja, hogy ennek a világnak merre kell mennie. „Mi vagyunk a köz. Minket is szolgáljanak” – szólította fel Polyák a közmédia szerkesztőit, akik szerinte megalázzák az újságírást. Azt is mondta, hogy a propagandistákat nem kell megbecsülni, mert bárkit megaláznak. A propaganda tönkre teszi a társadalmat, de ez csak utólag, a történelemkönyvekből fog kiderülni. Nekünk azonban most kell élnünk és cselekednünk – tette hozzá a médiakutató.

Polyák szerint ugyanakkor az ellenzéknek is van felelőssége: az ellenzéki vezetésű városokban arra kell használni a helyi médiát, hogy a valóságról tájékoztassa az ott élőket. „Ébresztő! Ébresztő” – skandálták a tüntetés résztvevői.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!