Mérő Vera: Akkor sem érvényesül a közmédia őrkutya szerepe, ha azon emberéletek múlnak

2022. november 4. – 18:47

Másolás

Vágólapra másolva

„A Fidesz még azt sem csinálja jól, amit jól csinál” – osztotta meg a felismerését Mérő Vera nőjogi aktivista. Arról beszélt, hogy bár a kormány csilli-villi áldozatvédelmi központokat nyitott meg az elmúlt években, az áldozatok helyzete semmivel nem lett könnyebb, a központok meg konganak az ürességtől.

Forradalmi változást hozhatott volna az áldozatvédelemben Mérő Vera szerint az a hiteles, informatív, kifogástalan podcastsorozatot, amit a kormány készített a YouTube-ra. Hiába kérdezte azonban az elmúlt két évben többször is Varga Judit igazságügyi minisztert és az államtitkárait, hogy miért nem adják le a közmédiában főműsoridőben, csak a fejüket vakarták.

Fotó: Bődey János / Telex
Fotó: Bődey János / Telex

Sokan elhiszik, amit a televízióban látnak, hallanak – folytatta Mérő. Ha a tévében elmondanák, hogy mi az a bántalmazás, és miért nincs rendben, a társadalom széles rétegei azt fogadnák el igazságként, és az áldozatvédelmi központok se konganának az ürességtől.

Tragédiának nevezte, hogy a közmédia őrkutya szerepe akkor sem érvényesül, ha azon emberéletek múlnak. Mérő állítja: ha a közmédia a lúgos ügyről hitelesen tájékoztatott volna, a hatóság is előbb összekapja magát talán.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!