Kalmár Lili: Senki nem mondta meg nekem, hogy mit mondjak

2022. november 4. – 18:06

Másolás

Vágólapra másolva

A diáktüntetések egyik szervezője, Kalmár Lili, a Kölcsey Gimnázium diákja lépett színpadra. Arról beszélt, hogy hetek óta tüntetnek a tanáraikért, és a médiában rendre hazudnak a megmozdulásaikról, a mondanivalójukról.

„Senki nem mondta meg nekem, hogy mit mondjak. Nem mást képviselek, hanem magamat és a többi felháborodott diáktársamat”

– fogalmazott Kalmár, hozzátéve: a szabad gondolkodásért, szabad oktatásért és a szabad véleménynyilvánításért állnak ki.

Fotó: Bődey János / Telex
Fotó: Bődey János / Telex

Azt mondta, nem más próbálja dróton rángatni, irányítani őket, hanem a kormány azzal a töménytelen szemenszedett hazugsággal, amit lead a médiában. Az igazságra vagyunk kíváncsiak. Tisztességes választ, tárgyalásokat és változásokat akarunk – jelentette ki.

A döntéshozók nem hallják meg a tüntetőket, aránytalan szankciókat szabnak ki szerinte a tanárokra, és az oktatás helyett a gyepet fűtik. „Olyan tanárainkat rúgták ki, akik megtanították, hogyan kell büszkén kiállnunk a véleményünk mellett”– fogalmazott Kalmár, és azt ígérte, addig nem maradnak csendben, amíg az ország összes tanára nem lesz kifizetve és megbecsülve, és amíg az összes kirúgott tanárt nem helyezik vissza a Kölcsey Gimnáziumba.

A felszólalás után tömeg a „Szabad ország, szabad oktatás” szlogent skandálta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!