Leköpték, megütötték: orvosra és ápolóra is rátámadt két nő egy budapesti kórházban a maszkhasználat miatt

2022. november 3. – 07:40

Másolás

Vágólapra másolva

Két nő, anya és lánya ellen indított eljárást a rendőrség, miután a hosszú hétvégén, vasárnap délután tettlegességig fajuló vitába keveredtek egy budapesti kórházban – derül ki a Police.hu-n megjelent hírből. Egy fiatal, 25 éves nő az 53 éves édesanyja társaságában vitte be két beteg gyermekét az egyik VIII. kerületi kórházba. A betegfelvételnél az ápoló megkérte őket, hogy az egészségügyi előírásokat értelmében vegyenek fel szájmaszkot.

Ők erre nem voltak hajlandóak, emiatt a két nő és a dolgozók között szóváltás alakult ki, ami tettlegességbe torkollott. A rendőrség tájékoztatása szerint az egyik nő leköpte az ügyeletes orvost, majd az egyik ápolót többször megütötték. Ekkor avatkozott közbe egy, szintén orvosi ellátás miatt érkezett apa, akit a két nő ugyancsak bántalmazni kezdett.

A feltételezett elkövetőket a józsefvárosi rendőrök még a helyszínen elfogták, majd a kerületi rendőrkapitányságra előállították, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként.​

A megtámadott ápoló és az apa könnyű sérülést szenvedett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!