Több ezer forinttal drágul jövőre a horgászás

2022. november 3. – 11:47

Másolás

Vágólapra másolva

Radikális áremelésekről határozott a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) választmánya, ezért jövőre több ezer forinttal is emelkedhetnek a horgászat éves költségei – írja a 444.

A mindenki által kötelezően befizetendő, egyesületi tagságtól független díjak, vagyis az állami horgászjegy, a fogási napló és az úgynevezett Egységes Szövetségi Hozzájárulás együttes ára 74,6 százalékkal emelkedik. Ez az alapcsomag idén 6300 forintba került, jövőre viszont 11 000 forint lesz az ára.

Az összevont területijegyek ára is nőtt: a felnőtt éves általános országos területi jegy 79 ezerről 98 ezer forintra drágul, a versenyzői országos jegy 31 ezerről 38 ezerre drágul. Az éves dunai jegy 52 ezer helyett 64 ezer forintba fog kerülni, a tiszai pedig 57 ezerről 69 ezer forintra drágul.

A MOHOSZ közleménye azt írja: „Sajnálatos tény, hogy a magyar halgazdálkodást a háborús infláció mellett az évszázad aszálya is nagyon súlyosan érintette. Az eredményes haltermeléshez takarmány, a vízellátáshoz energia, a szállításhoz üzemanyag és az egész, jellemzően időigényes, hároméves termelési folyamathoz emellett jelentős élőmunka is szükséges.” Kiemelik még, hogy a legfontosabb horgászhal, egyben a fő telepítendő faj, a ponty őszi beszerzési középára egy év alatt több mint 70 százalékkal emelkedett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!