Tűz volt egy zuglói családi házban, egy ember meghalt

2022. november 1. – 12:33

Másolás

Vágólapra másolva

Kigyulladt egy kétszintes családi ház földszinti lakása Budapest XIV. kerületében, az Ilosvai Selymes utcában kedden hajnalban, írja az MTI. A lángok elfojtása után egy embert találtak a lakásban, de az életét már nem tudták megmenteni.

A fővárosi hivatásos tűzoltók percek alatt a helyszínre értek, ekkor a negyven négyzetméteres épületrész már teljes terjedelmében égett; a lángokat rövid idő alatt elfojtották. A katasztrófavédelem vizsgálja a tűz okát.

A legtöbb lakástűz elektromos problémára, nyílt láng használatára, a fűtés hibáira, főzésre vagy dohányzásra vezethető vissza. A tragédiák megelőzése érdekében érdemes a szoba plafonjára füstérzékelőt szerelni, amely időben jelzi a veszélyt.

Idén szeptember végéig csaknem 5592 lakás gyulladt ki Magyarországon, a lakástüzek következtében 443 ember sérült meg, és ötvennyolcan vesztették életüket.

A legbiztonságosabb, figyelmeztet a katasztrófavédelem, ha úgy vágunk neki a fűtési szezonnak, hogy előtte egy szakember ellenőrizte a fűtőeszközünket, és egy kéményseprő megvizsgálta a kéményünket. Magánszemélyeknek ingyenes a kéményseprés, viszont a családi házakhoz előzetes időpont-egyeztetés után megy ki a kéményseprő. Ezt ezen az oldalon vagy a 1818-as hívószámon a 9-es és 1-es menüpontot kiválasztva lehet megtenni.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!