A magas rezsi ellenére nyitva marad a veszteséges élményfürdő Esztergomban, az ellenzék szerint ez Hernádi érdekeltségeinek jó

2022. október 31. – 21:50

Másolás

Vágólapra másolva

Nyitva tarthat a veszteségesen működő esztergomi élményfürdő, miközben az iskolások és sportolók által is használt Szent István fürdőt a magas rezsi miatt bezárják a városban, derült ki az RTL híradójából.

A helyi ellenzék szerint azért, mert az élményfürdő bezárása érzékenyen érintené a mellette lévő hoteleket, amelyek Hernádi Zsolt Mol elnök-vezérigazgató érdekeltségébe tartoznak, aki a polgármester, Hernádi Ádám unokabátyja. A polgármester közölte, hogy a sportolók edzését az élményfürdőben biztosítják.

„A szállodák Hernádi Zsolt tulajdonában vannak – így vagy úgy, különböző cégeken keresztül –, míg a polgármestert is Hernádi Ádámnak hívják. Unokaöcs és unokabáty viszonyban vannak egymással. Nyilván ez megnehezíti egy olyan döntés meghozását, amely arról szólna, hogy itt most takarékossági okokból be kellene zárni” – mondta az RTL-nek Bádi Gábor, esztergomi önkormányzati képviselő.

Máshol is spórol az önkormányzat. Novembertől bezárják a Művelődés Házát, elhalasztják a színházi előadásokat, felfüggesztik az olvasókör, a közösségi ház és a könyvtár működését, és összevonják az óvodákat is. A takarékosság azonban a szintén önkormányzati tulajdonban lévő Aquasziget Élményfürdőt nem érinti, pedig a fürdő tavaly és idén is veszteséget termelt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!