Ez a 366 posta szűnik meg átmenetileg november 12-től

2022. október 29. – 11:13

Másolás

Vágólapra másolva

A Magyar Posta tegnap bejelentette, hogy ideiglenesen szünetelteti 210 településen 366 postahivatal működését az energiafelhasználás csökkentése érdekében. A cég közzétette melyik településeket érinti a bezárás, mutatjuk, melyik postára ne menjen november 12-től.

A teljes lista minden információval itt található.

A táblázatban azt is feltüntetik, hogy az ideiglenesen bezárt postafiók helyett, melyik lesz az egyetemes postaszolgáltató az adott településen.

A Magyar Posta szerint:

  • A 101 településen, ahol több szolgáltatóhely működik, a fennmaradó postahivatalok megemelt kapacitással, több ügyfélkiszolgáló pulttal fogadják majd az ügyfeleket.
  • A 109 településen, ahol nincs másik nyitvatartó posta, a szolgáltatások a mobilposta segítségével lesznek elérhetők.
  • A változás nem érinti a postai küldemények házhoz kézbesítését.
  • A vállalat hangsúlyozta, az érintett mintegy 740 dolgozó nem veszti el a munkáját, mindegyüket más postahelyekre irányítják át.

Szeptember végén a vállalat 35 budapesti postafiók bezárását jelentette be, július közepe óta pedig már több mint száz vidéki kistelepülésen szüntették meg az önálló postafiókokat, amelyeik ezentúl postapartnerként üzemelnek tovább – ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a postai hivatal beköltözik a helyi kisboltba.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!