Meghalt Forgács Imre, a Bajnai-kormány igazságügyi és rendészeti minisztere

2022. október 28. – 19:55

Másolás

Vágólapra másolva

Életének 74. évében meghalt Forgács Imre közigazgatási szakember, a Bajnai-kormány igazságügyi és rendészeti minisztere – közölte a Telexszel a családja.

Forgács Imre 1949. április 9-én született Budapesten. Egyetemi tanulmányait az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi és Bölcsészettudományi Karán folytatta, 1983-1984 között IREX ösztöndíjjal a bostoni Harvard Egyetemen tanult. Pályája során oktatott az ELTE jogi karán, az International Business Schoolban és a Károli Gáspár Református Egyetem jogi karán is.

1996-tól a Horn-kormány apparátusában részt vett Magyarország európai uniós csatlakozásának előkészítésében. 2004-től a Fővárosi Közigazgatási Hivatal, majd a Közép-magyarországi Regionális Közigazgatási Hivatalt vezetője volt. 2009-től az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára, majd a Bajnai-kormány minisztere lett.

Forgács Imre az ATV Egyenes Beszéd című műsorában 2015-ben – Forrás: ATV
Forgács Imre az ATV Egyenes Beszéd című műsorában 2015-ben – Forrás: ATV

2010 után számos cikke és több monográfiája is megjelent az Európai Unió működéséről, belső problémáiról, lehetséges jövőjéről.

„A Bajnai-kormány tagjai nevében tisztelettel és barátsággal adózom Forgács Imre emlékének. Bátor, igaz ember, európai és hazafi, valamint elsőrendű közigazgatási szakember volt” – írta volt miniszteréről Bajnai Gordon a Facebook-oldalán.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!