Bajnai Gordon is cáfolja a Datadatot ért vádakat

2022. október 28. – 15:32

Másolás

Vágólapra másolva

Facebookon közzétett bejegyzésében cáfolja a Datadatot ért vádakat Bajnai Gordon, a cég egyik tulajdonosa. A Datadatról hetek óta a Márki-Zay Péter által vezetett ellenzéki kampány finanszírozása és lebonyolítása kapcsán cikkezik a kormányhoz közeli média. A témában a legfrissebb fejleményeket ide kattintva találja.

Bajnai Gordon reagált az „elmúlt napokban a Fidesz-médiában folytatott legeslegújabb lejárató kampányra”, és azt írta, hogy sem ő, „sem az általa irányított vállalkozások soha nem csaltak adót, mindig minden kötelezettségüknek eleget tettek és ez így lesz a jövőben is.” Kiemelte, hogy a 14 százalékos közvetett tulajdonában álló kft. mindig minden jogszabályt betartott, az ellene felhozott vádak alaptalanok, „ezt vagy egy tisztességes vizsgálat vagy- ha ez nem lehetséges – akkor egy bírósági ítélet igazolni fogja”.

Bajnai leírta, hogy számára egyértelmű: a lejárató kampányt a NER-központból vezérlik, azzal a céllal, hogy a Datadat csoport működését lehetetlenné tegyék Magyarországon. „Magyarország polgáraként aggasztónak tartom, hogy olyan fontos állami szervezet, mint a NAV egy ilyen politikai indíttatású lejáratókampányban aktívan részt venni kényszerül” – fejtette ki.

A cégcsoportot először az országgyűlési választások alatt érte kritika az ellenzéki kampányban kiküldött sms-ek és telefonhívások miatt. Sokan névre szóló sms-t kaptak, amiben az ellenzékhez köthető mondatok szerepeltek. A kormánymédia „információi szerint” a Datadat illegálisan adta át választópolgárok adatait az ellenzéknek, ami törvényellenes. A felmerült állításokról ebben a cikkben írtunk részletesen. Az ügy megértéséhez hasznosabb a teljes cikk amihez egy adatvédelmi szakértőt és a céget is megszólaltattuk.

A Datadat ügyvezetését Szigetvári Viktor és Ficsor Ádám látja el, aki a Bajnai-kormány titokminisztere volt. Megkérdeztük a Datadatot, hogy valóban Szegiben végzik-e a cég könyvelését, és ha igen, miért pont ott, és hogyan kerültek oda a kft. papírjai. A cég azt válaszolta, hogy az amerikai tulajdonostól elkülönülten működő magyar társaság könyvelését alapítása óta ugyanaz a könyvelőiroda végzi.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!