600 millió forint értékű kábítószert foglalt le a rendőrség az elmúlt hetek razziáiban

2022. október 27. – 15:27

Másolás

Vágólapra másolva

Az elmúlt hetekben a rendőrség 600 millió forint értékű kábítószert foglalt le, és 109 embert vett őrizetbe ezzel kapcsolatban – írja a Police.hu.

A szeptember végétől október elejéig tartó, összehangolt, országos bűnügyi akciósorozat célja a kábítószerekkel, az új pszichoaktív anyagokkal, valamint a gyógyszerhamisítással kapcsolatos bűncselekmények felderítése, felszámolása és megelőzése volt. A rajtaütésekben több mint 2000 bűnügyes és egyenruhás rendőr vett részt az egész országban.

A nyomozók 226 ügyben 298 személyt hallgattak ki gyanúsítottként, közülük 109 embert vettek őrizetbe, és 91 személy letartóztatását rendelte el a bíróság. A kutatások alkalmával többek között 435 tő kannabisznövényt, valamint 65 kilogramm marihuánavirágzatot, illetve 10 kilogramm amfetamin-típusú anyagot, 2 kilogramm kokaint, 2 kilogramm herbált, 3 kilogramm katinon származékot, illetve több mint 11 kilogramm ketamint foglaltak le.

A lefoglalt kábítószerek feketepiaci összértéke közel 600 millió forint.

A nyomozók ezen túl kisebb mennyiségben találtak anabolikus szteroidot, fogyasztószert és potenciafokozó szereket is. Közel 140 millió forint készpénzt, 28 millió forint értékben gépkocsit, 22 millió forint értékben ékszert, 23 millió forint értékben egyéb vagyontárgyakat, ezeken túl egy éles és több gázriasztó fegyvert, illetve egy tablettázó- és daráló gépet is lefoglaltak.

A razzia heteiben minden idők legnagyobb értékű kábítószerfogása történt Budapesten a csepeli szabadkikötőben 2022. szeptember 7-én. Az egyik munkás vette észre, hogy egy Ecuadorban feladott konténer teteje megrongálódott. Meg akarták hegeszteni, ekkor vették észre, hogy gyanús csomagok vannak benne, ezért értesítették a rendőrséget.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a szemle során 71 darab, egyenként körülbelül egykilós csomagot találtak, melyekről a szakértői vizsgálat kimutatta, hogy nagy tisztaságú kokaint tartalmaznak. Utcára kerülése előtt a kábítószert a bűnözők öt-hétszeresére hígították volna, tehát a fővárosi rendőrök a lefoglalással csaknem 500 ezer adag, hígítástól függően 10-14 milliárd forint feketepiaci értékű drogot vontak ki a forgalomból. Az ügyben a BRFK ismeretlen tettes ellen folytat nyomozást.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!