„Megalázott, kizsigerelt pedagógusokkal nem érhetünk el eredményt” – a zalahalápi iskola egyik dolgozója sem veszi fel a munkát ma

2022. október 27. – 08:35

Másolás

Vágólapra másolva

A Pedagógusok Szakszervezete küldött egy újabb vidéki akcióról információt a Telexnek:

„2022. október 27-én, csütörtökön, Zalahalápon a Csontváry Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tantestületünk valamennyi tagja (pedagógusok, technikai személyzet) polgári engedetlenség keretében nem veszi fel a munkát, nem folytatnak oktatási, nevelési tevékenységet, nem vállalnak felügyeletet, mivel a kormányzat a sztrájkjogunkat is megcsorbította. 9 órakor tantestületünk tagjai, a tiltakozáshoz csatlakozó szülőkkel, gyerekekkel és támogatóinkkal együtt élőláncot alkotunk. Részvételünkről önállóan, egyenként, jogtudatos állampolgárként döntöttünk annak tudatában, hogy tettünkkel szabályt szegünk, s annak ránk nézve hátrányos következményeit vállaljuk.

Akciónkkal az oktatás nagyon súlyos problémáira próbáljuk felhívni a figyelmet, ám a kormány évek óta semmilyen érdemi döntést nem hozott ezekben a kérdésekben. Még olyanokban sem, amelyeknek nincs költségvetési hatása. Ezért követeljük a szakmai párbeszédet az oktatás strukturális átalakításáról, a pedagógushiány megszüntetéséről, a munkaterhek csökkentéséről, a Nemzeti Alaptanterv felülvizsgálatáról, a közoktatás modernizációjáról, és még sorolhatnánk. Nagyon köszönjük az eddigi támogatást, amire a jövőben is nagy szükségünk lesz, mert a harcot nem adjuk fel, hiszen gyermekeink jövője a tét! Az alacsony és megalázó bérek, az egekbe szökő tanítási órák, felesleges adminisztráció miatt egyre kevesebb a pályakezdő pedagógus, lassan tényleg nem lesz, aki tanítsa a gyermekeket.

Ha a kormányt nem tudjuk rávenni, hogy megállítsa a pedagógusok létszámának csökkentését, ha nem tudja vonzóvá tenni a fiataloknak a pályát, ha nem fordít többet közoktatásra, folytatódni fog az óvodák, és iskolák bezárása, a csoportok létszámának növelése, ami egyáltalán nem tesz jót a gyerekeknek, a tanulóknak. Kérjük, támogassanak bennünket, hiszen az Önök gyermekének jövője érdekében is vállaljuk a polgári engedetlenséget! Magyarországnak az az érdeke, hogy jól felkészült, anyagilag és társadalmilag is megbecsült pedagógusok, nevelők, oktatók készítsék fel a jövőre gyermekeiket. Megalázott, kizsigerelt pedagógusokkal nem érhetünk el eredményt! Megértését, támogatását ezúton is köszönjük!”

A több mint félórás akció során pedagógusok, szülők és gyerekek együtt vonultak a település központjához: „ O NINCS TANÁR, JÖVŐ!” „KI FOG TANÍTANI?” – feliratú molinókkal, és kapták a főúton elhaladó közlekedők támogatását.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!