A II. és VI. kerületben sem lesz karácsonyi díszkivilágítás, a rászánt pénzből egyszeri rezsitámogatást adnak a dolgozóiknak

2022. október 27. – 12:58

Másolás

Vágólapra másolva

Őrsi Gergely és Soproni Tamás polgármesterek közös közleményben jelentették be, hogy csatlakoznak a főváros döntéséhez, idén nem lesznek karácsonyi fények a II. és VI. kerületi közterületeken. A díszkivilágításra szánt összegből a rászorulóknak nyújtott támogatásokat emelik, és egyszeri rezsitámogatást nyújtanak azoknak a munkatársaknak, akik nem vezető beosztásban dolgoznak, és jövedelmük alapján nehezebb helyzetbe kerülnek.

Bár karácsonyi díszkivilágítás az Andrássy úton, a Teréz körúton és a Margit körúton sem lesz, mint írják, „alternatív megoldásokat fogunk keresni az intézményeinkkel és a lakókkal közösen, hogy kitaláljuk, mivel tehetjük színesebbé és szebbé a közterületeket az adventi időszakban”.

A fővárosi közgyűlés október 26-án döntött arról, hogy idén nem lesz karácsonyi díszkivilágítás a főváros közterein. Tüttő Kata főpolgármester-helyettes javaslata szerint a Fővárosi Önkormányzat ezzel valamivel több mint 28 millió forintot tud megspórolni, ezt egyelőre általános tartaléknak csoportosítanák át. A karácsonyi díszkivilágítás kérdéséről a főpolgármester minikonzultációt is tartott korábban Facebook-oldalán. Karácsony Gergely azt írta, hogy mivel Budapest éves bevétele még a főváros éves villanyszámlája kifizetésére sem elég, ezért újra kell gondolni mindent. Hozzátette: ő is szereti a díszkivilágítást, de szerinte erről le kell mondani. Úgy néz ki, ezzel a Facebook-oldalát követők is egyetértettek: a több mint ötezer reakcióból mindössze 350-en ragaszkodtak a díszkivilágításhoz.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!