November 2-ig tovább tartanak nyitva a fővárosi temetők

2022. október 27. – 10:36

Másolás

Vágólapra másolva

Mától november 2-ig reggel hét és este nyolc óra között tartanak nyitva a fővárosi temetők a mindenszentek ünnepe és a halottak napja alkalmából. Jövő szerdától ismét a szokásos nyitvatartás szerint reggel fél nyolctól délután öt óráig látogathatók a sírkertek.

A Budapesti Közművek közleménye szerint idén két temetőben tartanak központi kegyeleti megemlékezést:

  • október 31-én délután öttől az Új Köztemető szóróparcellájában, valamint
  • november 1-jén délután öt órától a Farkasréti temetőben, a ravatalozó előtti téren.

A Farkasréti temető ravatalozóját és az Óbudai temető bejáratánál található kápolnát mindenszentek és halottak napján sötétedéstől fényfestéssel világítják meg.

Péntektől november 2-ig nem lehet autóval bemenni a temetőkbe. Kivételt az Új köztemető jelent, ahova ebben az időszakban díjmentesen be lehet hajtani. A BTI Temetkezési Divízió az Új közemetőbe való könnyebb bejutás érdekében ingyenes kisbuszt is biztosít péntektől hétfőig. A jármű reggel nyolc és délután öt óra között áll rendelkezésre a közlemény szerint.

Az európai uniós országokban érvényes mozgáskorlátozott igazolvánnyal rendelkező látogatót szállító gépjárművek időkorlátozás nélkül hajthatnak be a temetőkbe, ha ezt a sírkertek forgalma lehetővé teszi. A fenntartók ugyanakkor a mozgásukban korlátozott látogatóikat arra kérik, hogy ezeken a napokon lehetőség szerint inkább a délelőtti órákban keressék fel a temetőket. Az Angeli úti és a Tamás utcai temetőben – kis méretük miatt – egyáltalán nincs lehetőség a gépjárműforgalomra.

A biztonságos temetőlátogatás, valamint a forgalom zavartalan lebonyolítása érdekében a BTI a temetőkben megerősített rendészeti szolgálatot biztosít, valamint a kerületi rendőrök, közterület-felügyelők és polgárőrök is járőröznek majd. (MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!