Szijjártó Péter havi 1,5 millióért kuratóriumi tagja a győri egyetemet fenntartó alapítványnak

2022. október 26. – 07:51

Másolás

Vágólapra másolva

Szijjártó Péter külügyminiszer havi bruttó 1,5 millió forintért tagja a győri egyetemet fenntartó vagyonkezelő alapítványnak, míg Tarlós István volt főpolgármester havi egymillió forintért vezeti a Széchenyi István Egyetemért Alapítvány felügyelőbizottságát – derült ki a 24.hu adatigénylésének köszönhetően.

A vagyonkezelő alapítvány azt közölte, hogy a kuratórium öt tagját megillető, 2022. október 21-én hatályos tiszteletdíj mértéke összesítve bruttó 7,5 millió forint. Bár nem részletezték, hogy az egyes tagok mekkora tiszteletdíjat kapnak, Győr fideszes polgármestere, Dézsi Csaba András a vagyonnyilatkozatában feltüntette, hogy havi bruttó 1,5 millió forintért tagja az alapítvány kuratóriumának. Ebből arra lehet következtetni, hogy mind az öt tag 1,5 millió forintot kap, mert így jön ki a bruttó 7,5 milliós összeg.

Szijjártó 2020-ban még díjazás nélkül vállalta a kuratóriumi tagságot, de idén júniustól, a többi taghoz hasonlóan ő is felveszi a tiszteletdíjat. A legutóbbi vagyonnyilatkozatából az látszik, hogy 2022. június 1-től havi bruttó egy- és ötmillió forint közötti összeget kap az alapítványtól.

A külügyminiszter így összesen 5,5 millió forint közpénzből származó havi jövedelemmel rendelkezik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!