Rendőri felvezetés közben, a Könyves Kálmán körúton jött világra egy kisbaba

2022. október 26. – 09:16

Másolás

Vágólapra másolva

Rendőri felvezetés közben, a Könyves Kálmán körúton jött világra egy gyerek kedd este. A baba légzését a kiérkező mentősök indították be – írja a police.hu.

Október 25-én, a késő esti órákban egy kétségbeesett férfi intette le a XI. kerületi járőröket a Rákóczi híd budai hídfőjénél. A férfi a várandós feleségéhez kért segítséget, akinek már erős szülési fájdalmai voltak. Az újbudai járőrök megkülönböztető jelzést használva vezették fel a pár autóját, de néhány perc múlva a Könyves Kálmán körúton félre kellett állniuk, mivel a kismamánál megindult a szülés.

A rendőrök a már helyszínre tartó mentőktől telefonon kapott instrukciók alapján próbáltak segíteni a nőnek, miközben a pár négyéves kislányát is igyekeztek megnyugtatni. Szerencsére autójával megállt egy asszony, akinek volt gyakorlata az otthonszülések levezetésében, így 21 óra 54 perckor a baba – lábbal előre – az ő segítségével jött világra, légzése azonban nem volt. Egy percen belül megérkeztek a mentőszolgálat munkatársai, átvették az ellátást, így végül felsírt az újszülött, akit édesanyjával együtt kórházba vittek.​

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!