Válasz Online: Az MCC alapítványa megveszi Gyurcsány volt cégét

2022. október 26. – 14:07

Másolás

Vágólapra másolva

A Mathias Corvinus Collegiumot fenntartó alapítvány megvette a tömegképzésre szakosodott Perfekt Zrt.-t – írja a Válasz Online. A lap szerint ez azt jelenti, hogy a NER egy újabb stratégiai iparág, a felnőttoktatás bekebelezését készíti elő.

A korábban Gyurcsány Ferenc tulajdonában lévő Perfekt Zrt-t a Gazdasági Versenyhivatal dokumentációja szerint egy Comino Invest nevű kft. vásárolta fel, majd tőkeemelést hajtott végre, a pénz biztosítására pedig a Mathias Corvinus Collegium Alapítványt jelölte ki.A Válasz Online megkérdezte a miniszterelnök politikai igazgatóját, Orbán Balázst, aki az MCC kuratóriumi elnöke is, hogy mi szüksége az elitképzőnek egy tömegoktató vállalkozásra, mennyi pénzt fektetnek a Perfekt feltőkésítésébe, amire a következő választ kapta:

„A hazai felnőttképzés fejlesztése kiemelten fontos a Mathias Corinvus Collegium számára, előmozdítva ezzel azt, hogy a tehetséggondozás minél szélesebb körben legyen elérhető. E cél elérését támogatja a Perfekt Zrt.-t érintően létrejött stratégiai döntés. A Perfekt Zrt. több évtizedes gyakorlattal rendelkezik a felnőttképzés, főleg a pénzügyi-, gazdasági- és társadalombiztosítási képzések, ipari képzések, valamint a szakkönyvkiadás területén. Az MCC és a társaság közös célja, hogy minél több résztvevő számára, minél szélesebb körű és magas színvonalú szakmai oktatást biztosítsanak a felnőttképzés területén.” A vételárról nem nyilatkoztak.

A lap azt írja, hogy a Perfekt jogelődjét még bő 70 éve, hozták létre a Pénzügyminisztérium képzési igényeire; elsősorban számviteli ismereteket oktattak itt az állami vállalatok szakembereinek. Horn Gyula miniszterelnöksége alatt Gyurcsány Ferenc is a cég tulajdonosa lett, majd 2002-ben adta el Erdős Ákosnak. Róla a Válaszonline azt írja, hogy Gyurcsánytól és Pintér Sándortól egyenlő közelségre van. Erdőstől aztán a Sanoma-csoport vásárolta meg a Perfektet egy nagyobb csomag részeként, majd 2014-re „az ősperfektes” Jókai Istvánhoz és régi menedzsertársához került „vissza” a társaság. Tőlük vette meg az Orbán Balázs vezette MCC a céget.

Az MCC legutóbb a Libribe is beszállt, erről itt írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!