Éhségsztrájkba kezd Budaházy György

2022. október 23. – 16:58

Másolás

Vágólapra másolva

Vasárnap délután a Mi Hazánk Corvin téri megemlékezésén olvasta fel Budaházy Edda Budaházy György levelét: így jelentette be Budaházy György, hogy éhségsztrájkba kezd a börtönben.

Budaházyt márciusban ítélték 17 év fegyházra, a bírósági tárgyaláson feszült volt a hangulat a Budaházy-szimpatizánsok és a bíróság között. Budaházyék ügye abból indult, hogy Budaházy csapata 2006-ban először kisértékű rongálásokkal kezdett, a végén viszont már bombákkal dolgoztak, robbantásos merényletet terveztek, rálőttek például az egykori oktatási miniszter, Hiller István házára is.

Novák Előd a Mi Hazánk megemlékezésén – Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex
Novák Előd a Mi Hazánk megemlékezésén – Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex

Az október 23-a alkalmából összegyűlő Mi Hazánkosok 1956. mellett azért is gyülekeztek a Corvinnál, hogy Budaházy György mellett szolidaritást vállaljanak. Az éhségsztrájk kapcsán Budaházy György úgy fogalmazott: „nincs már mit veszítenie”.

Novák Előd arról beszélt ezután, hogy ő képviselőként sem látogathatja már meg Budaházyt a börtönben, nem engedik be hozzá. A Mi Hazánk kegyelmet követelt Budaházy Györgynek, a tiszteletére ágyút is gyújtottak. Novák a Mi Hazánk nevében kitartást kívánt Budaházynak az éhségsztrájkhoz.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!