A közös kiállás bizonyítja, hogy a pedagógusok jól végezték munkájukat

2022. október 23. – 18:56

Másolás

Vágólapra másolva

Boros Péterné, a Magyar Köztisztviselők és Közalkalmazottak Szakszervezete (MKKSZ) vezetője több más szakszervezet nevében lép a színpadra, akik személyes jelenlétükkel erősítik az elhangzottakat. A sztrájkjog fontosságával kezdi mondandóját, amelyeket európai értékeknek nevez. A folytatásban az 1956. október 23-án kezdődött forradalom és napjaink társadalmi helyzetének párhuzamaira hívja fel a figyelmet. Boros Péterné szerint ilyen, hogy a diákok hónapok óta kiállnak tanáraik mellett az oktatás szabadságáért. Ez szerinte azt igazolja, hogy a pedagógusok jól végezték munkájukat.

Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex

Boros Péterné felhívja a figyelmet, hogy nincs gondoskodó állam, ezért szerveződni kell, hozzáteszi, a mostani, több szervezet összefogásával létrejövő erő történelmet ír. Az MKKSZ kiáll a júliusig visszamenőleges hatályú 20 százalékos inflációt meghaladó béremelésért, hogy a közszolgálati dolgozók ki tudják fizetni a megemelt rezsit. Elutasítják a megváltoztatott munkavédelmi szabályokat, például a 18 fokos hőmérsékletet ülő munkahelyek esetén is. Az MKKSZ vezetője szerint 680 ezer ember érdekeiért állnak ki.

A korábbi felszólalókhoz hasonlóan az MKKSZ vezetője is hangsúlyozza, hogy vissza kell helyezni munkájukba az elbocsátott pedagógusokat, akik nincsenek egyedül, mert szolidárisak velük a közszolgálati tisztviselők és kormányzati tisztviselők is.

A tömeg eközben azt skandálja, hogy Orbán, takarodj!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!