Lázár János: Nincs különbség Kádár János árulása és az amerikai dollárok milliárdjaiból működő ellenzéki hazaárulás között

2022. október 22. – 19:46

Lázár János: Nincs különbség Kádár János árulása és az amerikai dollárok milliárdjaiból működő ellenzéki hazaárulás között
Lázár János beszédet mond Makón 2022. október 22-én – Fotó: Lázár János Facebook-oldala

Másolás

Vágólapra másolva

Lázár János Makón emlékezett meg az 1956-os forradalomra, és ünnepi beszédében azzal a kérdéssel játszott el, hogy mi lett volna, ha másként alakul a forradalom sorsa.

„Mi lett volna 1956 őszén, ha a forradalom nem csupán néhány napig vagy egy hétig győzedelmeskedik? Mi lett volna 1956 őszén, ha nem vonulnak be az oroszok újra, és nem szállják meg Magyarországot?” – sorolta a kérdéseket a hallgatóságnak az építésügyi miniszter, majd így folytatta: „Mi lett volna 1956 őszén, ha az amerikaiak nem árulják el Európát ismét, és mondjuk Budapestet választják Szuez helyett? Mi lett volna, ha 1956 őszén egy honfitársunk, Kádár János nem árulja el Magyarországot?”

„A válasz erre a kérdésre, és talán ez ma mindenki számára világos és egyértelmű, egy ország neve: Ausztria. Hiszen 1955-ben Ausztriából kivonultak az oroszok, és lehetővé tették, hogy Ausztria és az osztrákok szabadon fejlődhessenek.”

Két olyan pillanat volt Lázár szerint az elmúlt százötven évben, amikor képesek voltunk arra, hogy „az általunk vágyott, több száz éve követni akart Nyugat-Európát életszínvonalban utolérjük”, és megérintsük az osztrákok vállát. Az első világháború előtti néhány évben és a második világháború közeledtével, 1937-ben érte el az egy főre eső magyar GDP az osztrák egy főre eső GDP-t.

„Ha a fölzárkózás, ha a szabadság, egyenlőség, testvériség, ha a szabad világ, ha a jogállamiság és a demokrácia fokmérője ma egy hétköznapi ember számára Ausztria, akkor ha 1956-ban nincs megszállás és nincs hazaárulás, ma ugyanott tartanánk, ahol osztrák szomszédaink” – jelentette ki a miniszter.

2018-ban még egészen mást gondolt Ausztriáról Lázár. A választási kampányban videót forgatott Bécsben arról, hogy a migránsok miatt borzasztó hely lett az osztrák főváros.

Nincs különbség Kádár János árulása és az amerikai dollárok milliárdjaiból működő ellenzéki hazaárulás között

Ünnepi beszédében Ukrajna megszállására is kitért Lázár, és úgy fogalmazott:

„Pártállástól függetlenül minden magyar embernek kötelessége elutasítani mindenféle megszállást, a közelünkben és a távolunkban egyaránt.”

Az ország legfontosabb küldetésének a függetlenség, az önállóság és az önrendelkezési jog megőrzését nevezte Lázár. „Hogy szabadon, magunk dönthessük el, mit teszünk az életünkkel, és milyen irányba tereljük hazánk sorsát. Hogy ezt senki semmilyen formában, se gazdasági, se katonai megszállással ne legyen képes befolyásolni.”

Ehhez azonban olyan politikai vezetőkre van szükség a miniszter szerint, akik a nemzeti szuverenitás, a nemzeti önrendelkezés, a nemzeti függetlenség ügyét tartják a legfontosabbnak. „Ha Kádár János 1956-ban nem árulja el Magyarországot, más lett volna a világ” – fogalmazott Lázár. Szerinte nem végeztek volna ki százakat, nem vetettek volna börtönbe tízezreket, nem kényszerítettek volna az ország elhagyására több százezer magyart. „Ezért tartom nagyon fontosnak, hogy ma minden honfitársunk lássa, értse, kik azok, akik a haza ügyét szolgálják, és kik azok, akik akár keleti vagy nyugati megrendelésre, akár amerikai pénzből, készek és képesek feláldozni ennek az országnak az ügyét”.

Választóihoz fordulva azt ígérte Lázár, hogy ő mindig azt az utat fogja követni, amelyben a legfontosabb az ország önrendelkezése és szuverenitása. „És ki kell vessük magunkból azokat a politikustársaimat, akik elárulják ennek az országnak az ügyét” – folytatta.

„Mert kedves barátaim, 2022-ben nincs különbség Kádár János árulása és az amerikai dollárok milliárdjaiból működő ellenzéki hazaárulás között”.

„Ugyanarról a tőről fakad. Mert a hazaárulás az hazaárulás, 1956-ban és 2022-ben is” – mondta Lázár az ellenzék külföldi kampányfinanszírozására utalva.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!