Egyelőre nem hozza nyilvánosságra a tavaly augusztus 20-i ünnepségek szerződéseit a Visit Hungary

2022. október 22. – 12:40

Másolás

Vágólapra másolva

A Kúriához fordul a tavaly augusztus 20-i állami ünnepség kapcsán adatszolgáltatásra kötelezett Visit Hungary Nemzeti Turisztikai Szervezet Nonprofit Zrt. – derül ki a Demokratikus Koalíció szombat reggeli közleményéből. A DK október elején közölte, hogy miután közérdekű adatigénylés keretében kérte ki a szerződéseket, első fokon a Fővárosi Törvényszék, másodfokon a Fővárosi Ítélőtábla is kötelezte a céget az adatszolgáltatásra.„Az adatszolgáltatásra kötelezett Visit Hungary Nemzeti Turisztikai Szervezet Nonprofit Zrt. azonban nem hajlandó teljesíteni kötelezettségét, és a Kúriához fordulnak, így kérik a végrehajtás felfüggesztését” – olvasható Sebián-Petrovszki László országgyűlési képviselő közleményében. A képviselő azt is írta, hogy arra vár választ a DK, hogy milyen kínos dolgok állhatnak a gurulós turul, az újhullámos csodaszarvas és a metálos Szent István mögött.

Ahogy arról írtunk, a kormány a napokban újabb törvényjavaslatot terjesztett be, amellyel az Európai Unió korrupcióellenes és jogállamisági feltételeit igyekszik teljesíteni. A Varga Judit igazságügyi miniszter által jegyzett javaslat felgyorsítaná a közérdekű adatokért indított pereket, és létrehoz egy központi közadat-nyilvántartást.

A javaslat felgyorsítja ugyan a bírósági pereket a közadatigénylési ügyekben, de továbbra sem ad garanciákat arra, hogy a jogerős ítéleteket végre is hajtsák – mondta a Telexnek Hegyi Szabolcs, a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogásza.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!