Az újpesti önkormányzat kifizeti a háziorvosi rendelők megnövekedett rezsijének különbözetét

2022. október 21. – 11:00

Másolás

Vágólapra másolva

Újpest Önkormányzata novemberben és decemberben teljes mértékben kifizeti az újpesti felnőtt háziorvosi- és gyermek háziorvosi praxisok rezsidrágulását – jelentette be Trippon Norbert alpolgármester.

Mint írja, Újpesten eddig az orvosi rendelők fűtési általánya átlagosan havi 16 ezer Ft-ba került, a mai energiaárak mellett ez átlagosan havi 282 ezer Ft-ra nőhet. Az alpolgármester által összehívott egyeztetésen a háziorvosok is jelezték, hogy az emelkedett költségeket már nem tudják kifizetni, mert a praxisok állami támogatása több mint egy évtizede nem változott érdemben.

Arról, hogy az rezsiköltségek növekedése hány háziorvosi praxist hozott nehéz helyzetbe, ebben cikkben írtunk korábban. „A Háziorvosok Online Szervezete (HOSZ) szerint a praxisok fele kerülhet bajba, ha nem kap önkormányzati segítséget, az önkormányzatok viszont az államtól várnak segítséget. A HOSZ szerint 3000 olyan praxis van ugyanis az országban, amely saját pénzből gazdálkodik, és piaci áron kapja az energiát. Ők segítség nélkül várhatóan képtelenek lesznek kigazdálkodni a rezsit” – írtuk az RTL riportja alapján.

Az újpesti önkormányzat most úgy döntött, hogy 44 felnőtt háziorvosi- és 22 gyermek háziorvosi praxis rezsidrágulását vállalja át novemberben és decemberben, valamint a háziorvosokkal közösen jelzik azt az állam felé, hogy „haladéktalanul érdemi pénzbeni beavatkozásra van szükség a praxisok megtámogatása érdekében”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!