Elfogták egy 67 éves budapesti nő feltételezett gyilkosát

2022. október 20. – 15:05

Másolás

Vágólapra másolva

A bűntény felfedezése után 11 órával elfogták azt a férfit, aki a gyanú szerint meggyilkolt egy nőt Budapest X. kerületében, a Hős utcában, majd rágyújtotta a lakást – hangzott el a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A gyanúsítottal, a 48 éves S. Ferenccel szemben nyereségvágyból, idős koránál fogva védekezésre képtelen személy ellen elkövetett emberölés miatt indítottak eljárást. Élettársát, a 36 éves M. Renátát pedig bűnpártolással és kifosztással gyanúsítják – mondta Gál Sándor, a BRFK életvédelmi osztályának vezetője.

A férfi 430 ezer forintot, a nő pedig 60 ezer forintot vitt el a 67 éves asszony lakásából – mondta az alezredes. Eredetileg lakástűzhöz riasztották a hatóságokat szerda délelőtt, a lakásban a tűzoltók az ott lakó 67 éves asszony holttestét találták meg. A szemle során a felismerhetetlenségig összeégett elhunyton fojtogatás nyomait, mellkasán több szúrásnyomot találtak; a lakás felgyújtásával feltehetően a bűncselekmény nyomait próbálták eltüntetni – – írja a police.hu. A rendőrség ezért bűncselekmény miatt indított eljárást.

A nyomozás adatai szerint S. Ferenc már korábban is többször kért kölcsön a nőtől, ám a tartozásait rendre nem adta meg, illetve tudta, hogy a nőnek van spórolt pénze. Kedd este is megjelent az asszony lakásán, aki kérdőre vonta – írja az MTI. A férfi ezután háromszor szúrta meg késsel. Amikor észlelte, hogy áldozata már nem mozog, a testet egy paplannal letakarta, a lakást módszeresen átkutatta és magához vett 430 ezer forintot, majd hazament. Másnap már az élettársával tért vissza a lakásba, hogy a nyomokat eltüntesse. A férfi égéssegítő folyadékot öntött a holttestet fedő paplanra és meggyújtotta, illetve a lakás további két pontját is lángba lobbantotta. A férfi és a nő ezután távozott, a bejárati ajtót kulcsra zárták.

Később egy levelet kézbesítő portás észlelte a tüzet, majd kihívták a tűzoltókat. A gyilkosság elkövetésével gyanúsított férfit és élettársát egy VII. kerületi lakásban fogták el a Keleti pályaudvar közelében. A párt őrizetbe vették, és „előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására”. S. Ferenc beismerő vallomást tett – hangzott el a sajtótájékoztatón.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!