A Momentum szerint Déri Tibor a fény helyett az árnyékot választotta

2022. október 19. – 21:44

Másolás

Vágólapra másolva

Miután Déri Tibor szerda délután bejelentette, hogy kilép a Momentumból és csatlakozik a DK budapesti frakciójához, kérdéseket küldtünk Déri anyapártjának. Arra voltunk kíváncsiak, hogy milyen nézeteltérések vezettek Déri kilépéséhez, illetve hogy mit szólnak ahhoz, hogy az újpesti polgármester a jövőben a DK-val fűzi szorosabbra politikai kapcsolatait.

A Momentum a Telexnek küldött válaszában azt írta, hogy „az elmúlt időszakban Déri Tibor egyre kevésbé egyeztette a Momentum vezetésével azt, hogy pontosan mi történik Újpesten, illetve egyre érezhetőbbé vált, hogy a polgármester közelebb sodródott más pártokhoz, a Momentumtól pedig távolodott”, ezek miatt pedig belső vizsgálat indult ellene.

Déri nem várta meg a belső vizsgálat eredményét, és a Momentum vezetésének tudta nélkül közölte az újpesti frakciószövetséggel, hogy nem indul újra 2024-ben. A párt emiatt felfüggesztette Dérit, aki nem várta meg a belső vizsgálat eredményét, és kilépett – írta lapunknak a Momentum.

A Momentum szerint sokatmondó, hogy Dérit a DK úgy is a soraiba fogadja, hogy a politikussal kapcsolatban még nem ért véget az említett belső vizsgálat.

„A Momentum politikusai mindig is transzparensen, a fényben politizálnak, Déri Tibor azonban sajnos az árnyékot választotta.”

– írta válaszát a Momentum.

Az árnyék-metafora egyébként utalhat arra, hogy a DK nemrég árnyékkormányt alakított. A fényben politizálásért ugyanakkor komoly verseny kezd kibontakozni, hiszen a KDNP-nek is az a szlogenje, hogy „több fényt”.

Déri kilépésről itt írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!