Az energiaválság miatt elköltöztetnek vagy részben bezárnak több mint ötven ügyészséget

2022. október 19. – 07:06

Másolás

Vágólapra másolva

Az energiaválság és az azzal összefüggő takarékossági kényszerek miatt e héttől számos ügyészség működési rendje megváltozik: az ország 41 ügyészsége csak heti három napon át működik, míg tíznél több ügyészséget új, ideiglenes címen lehet megtalálni, mivel az épületeiket bezárják.

Az október 15-től érvényes, az Ügyészség.hu-n három nappal később publikált változások értelmében új helyre költözik többek között a debreceni, a győri, a pécsi és a szegedi fellebbviteli ügyészség. A fővárosban az I. és XII. kerületi ügyészség Maros utcai épületét zárják be, és költöztetik át az ügyészeket a Markó utcába. A szintén a Maros utcában működő Országos Kriminológiai Intézetet szintén a Markó utcába költöztetik át ideiglenesen. Elköltözik tovább a Nógrád Megyei Főügyészség, valamint a kecskeméti és a székesfehérvári járási ügyészség. A teljes listát pdf-ben itt találja.

További 41 ügyészségen úgynevezett részleges üzemszünetet rendelnek el. Ez azt jelenti, hogy azokban az épületekben csak kedden, szerdán és csütörtökön lesz majd munkavégzés. Ezek egytől egyig járási ügyészségek, összesen az ország tizenöt megyéjéből. A legtöbb érintett ügyészség Borsodban van, itt hatot is érint az intézkedés, míg Bács-Kiskun és Pest megyében öt-öt ügyészségen lesz háromnapos a munkahét. A teljes listát pdf-ben itt olvashatja.

Az átmeneti épületbezárások a tervek szerint március 31-ig tartanak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!