RTL: Már tíz szülésznő adta be felmondását a budapesti Szent Imre Kórházban

2022. október 18. – 21:19

Másolás

Vágólapra másolva

Már tíz szülésznő adta be a felmondását a fővárosi Szent Imre Kórházban, és még többen fogják az RTL Híradó értesülései szerint.

A szülésznők amiatt dönthettek a távozás mellett, mert a napokban a kórház szigorította a szülési szabályait. A változtatások értelmében 2022. november 1-től megszüntetik a szülésznők munkaidőn túli szülőszobai jelenlétét. Erre a kórház szerint azért volt szükség, mert nagyon megszaporodott az úgynevezett területen kívüli szülések száma, ami a biztonsági szülészeti ellátást is veszélyezteti.

A Telex megkereste a fővárosi kórházat a felmondásokkal kapcsolatban, illetve arról is kérdeztük az intézményt, hogy tudják-e, összesen hányan terveznek felmondani. Kérdéseinkre a kórház szerdán küldött levelében nem erősítette meg, de nem is cáfolta a szülésznők felmondását. Egyebek mellett azt írták, hogy az elmúlt években nagyon népszerűek lettek a kismamák körében, és ezután is a magas színvonalú ellátásra és a háborítatlan szülések kísérésére törekszenek. „Minden szülés mögött elkötelezett szakdolgozók álltak, ennek fenntartása a jövőben is törekszünk. (…) Hálásak vagyunk azon nőgyógyászati ellátásban dolgozó munkatársainknak, akik kitartanak intézményünk és a rájuk bízott pácienseik mellett. Továbbra is számítunk rájuk és minden olyan kollégánk munkájára, akik valódi hivatástudattal fogják meg a hozzánk érkező Kismamák és kisbabák kezét.”

Hozzátették, hogy az osztály működése továbbra is biztosított, valamint, hogy a korábban elvállalt, már gondozásuk alatt álló kismamákat megnyugtatták, és tájékoztatták, hogy „nem kell másik kórházat felkeresniük, világra hozhatják gyermeküket intézményünkben.” Az osztály dolgozóival pedig folyamatosan egyeztet a vezetés, a további kérdésekre majd később tudnak válaszolni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!