Klebelsberg Központ: Az öt kölcseys tanáron kívül nem rúgtak ki mást polgári engedetlenség miatt

2022. október 17. – 21:33

Másolás

Vágólapra másolva

Nem rúgtak ki mást az oktatásból a Kölcsey Ferenc Gimnázium 5 tanárán kívül polgári engedetlenség miatt a Klebelsberg Központ szerint – derül ki az RTL hétfő esti híradójából. A tévé beszélt olyan tanárral, aki már ötször vett részt polgári engedetlenségben, de csak figyelmeztetésben részesítették.

Totyik Tamás, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke szerint az utóbbi hetek tüntetései miatt függesztették fel a kirúgásokat, amint a megmozdulások elülnek, folytatódni fognak az elbocsátások.

A budapesti Kölcsey Ferenc Gimnáziumból szeptember végén rúgtak ki 5 tanárt, amiért polgári engedetlenségben vettek részt az oktatás szerintük szörnyű állapota, és a megalázónak tartott fizetések miatt. Azóta a kormány jelentős, de sokak szerint még mindig nem elégséges béremelést jelentett be a következő három évre, amit viszont csak abban az esetben vezetnének be, ha megszületik a megállapodás az Európai Bizottsággal a helyreállítási alap kifizetéséről.

Ettől függetlenül az utóbbi hetekben több nagy tüntetést tartottak, október 14-e pénteken az ország számos pontján egyszerre demonstráltak az oktatás helyzetének javításáért. A kirúgott kölcseys tanárokról szóló videónk itt nézhető meg:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!