Rabolnék egy palack bort – támadt rá egy késes rabló a trafikosra. Az kényszerből belement, de aztán rászólt, hogy hé, nem a kétliteresből ám!

2022. október 15. – 18:39

Másolás

Vágólapra másolva

Egy ötvenes éveiben járó férfi szerdán egy palack bort akart rabolni egy Heves megyei trafikból. Megvárta, hogy a dohánybolt kiürüljön, majd elkezdődött az év leggroteszkebb rablása.

Az ügyészség közleménye szerint előbb „a pult mögé lavírozta magát”, majd 26 centiméter pengehosszúságú, műanyag nyelű konyhakésével a trafikosra támadt. És bár „a nála jóval fiatalabb sértettnek rövid tusakodás után sikerült elhárítania a támadást”, végül csak akkor szabadulhatott a rablótól, amikor „megígérte a férfinak, hogy elvihet egy üveg bort, ha nem bántja őt”.

És itt lép be a történetbe Örkény István. Idézet az ügyészségi közleményből:

„A rabló nyomban magához vett egy kétliteres borospalackot a polcról, ám a megtámadott eladó rákiáltott, hogy ő csupán egy literes flaskára gondolt, a két liter szerinte már túlzás lenne. A terhelt erre kicserélte a bort egy kisebb kiszerelésűre, majd azzal a kezében elhagyta a tetthelyet.”

A történet persze összességében nem túl vicces, a bűncselekmény elkövetése után nem sokkal rendőrkézre került elkövetőt soron kívül bíróság elé állították. A bíróság felfegyverkezve elkövetett rablás miatt három és fél év letöltendőre ítélte, ám az ügyészség szerint minimum öt évre kellett volna, így súlyosbításért fellebbeztek. A vádlott és a védője pedig szintén fellebbezett, természetesen enyhítésért.

Az esetről a biztonsági kamera felvételt készített, annak egy részét az ügyészség honlapján itt lehet megnézni.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!