Szegeden a Gábor Dénes Technikum és Szakgimnázium előtt 100-an tüntettek

2022. október 14. – 09:12

Másolás

Vágólapra másolva

A Mars téren található Gábor Dénes Technikum és Szakgimnázium előtt szintén tüntettek a, körülbelül 100–120 fős tömeg állt ki transzparensekkel, és követelésekkel a magyar kormány felé. A megmozdulást két diáklány indította, akikhez később tanáraik is odaálltak, egy hölgy büszkén húzta ki magát a fiatalok mellett, mondván: „én gyerekeim!”, jelezvén ezzel, hogy a két diák osztályfőnöke. A pedagógusok 7:35-kor közös szolidaritási nyilatkozatot olvastak fel, melybe egyben követeléseiket is belefoglalták, illetve a nyilatkozattal garantálják, hogy kiállnak egymásért, és a „nyilvanosság minden erejével” fognak küzdeni a kormány megfélemlítő politikája ellen, és a meghurcolások ellen.

Fotó: Bálint András / Szegeder
Fotó: Bálint András / Szegeder

A beszédek előtt, illetve után noÁr-dalokat énekeltek közösen a diákok és a tanárok, amihez a kórusban részt venni akaróknak kinyomtatott dalszöveget is adtak. Erre láthatóan nem volt szükség, ugyanis Molnár Áron dalait lassan már mindenki kívülről fújja. A számokon kívül a mozgalom új, ellenállást szimbolizáló felkiáltójele is feltűnt egyébként, a transzparenst két tanár közösen tartotta. A megmozdulás végén a szervezők köszönetet mondtak mindenkinek, aki jelen volt, a rendezvényt így zárták: „Köszönjük, hogy itt voltatok, menjünk dolgozni!”

Múlt héten, szerdán is volt élőlánc a városi piaccal szemben található iskola előtt, akkor a harmincméteres láncot 60–70 fő alkotta, nagyrészt pedagógusok, de ahogyan közeledtünk a 8 óra felé, folyamatosan bővült a tanítók kedves invitációjára megálló és csatlakozó tanulókkal is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!