Kockás ingekkel dekorálták ki a budapesti Bárczi Gusztáv készségfejlesztő iskola kerítését

2022. október 14. – 08:19

Másolás

Vágólapra másolva

Szülők szerveztek flashmobot a gyógypedagógiáért, a gyógypedagógusokért, az SNI tanulókért és a Bárczi Budapesti Bárczi Gusztáv Óvoda, Általános Iskola és Készségfejlesztő Iskoláért péntek reggel. Az esemény Facebook-oldalán azt írták, hogy

„ezen a napon a szülők saját kezdeményezésükre vállalták, hogy nem viszik be iskolába a gyerekeiket. Ezzel segítik a pedagógusok tiltakozását, hiszen a sztrájkot szabályozó rendeletben a gyógypedagógusok esetében a még elégséges szolgáltatást az órák 100%-ának megtartásában határozták meg. Vagyis egy gyógypedagógus csak úgy tud sztrájkolni, ha nincs bent gyerek az osztályában.”

Fotó: Szülők a gyógypedagógiáért / Facebook
Fotó: Szülők a gyógypedagógiáért / Facebook

Az eseményen tiltakozásukat fejezték amiatt, hogy a szörnyű gondokkal küzdő magyar oktatásügyön belül is méltatlanul mostoha helyzetben van a fogyatékkal élő, illetve az SNI-s tanulók oktatását, fejlesztését végző gyógypedagógiai intézményhálózat. A gyógypedagógusok és asszisztensek bére megalázó és vérlázító. A pedagógushiány már konkrétan akadályozza az iskolák működést. Több ezer gyermek nem jut hozzá, vagy csak a töredékéhez jut hozzá az őt megillető iskolai óráknak, mivel – intézmény híján – nem tudnak iskolába járni. Őket a szinte már abszurd körülmények között dolgozó utazó gyógypedagógusok látják el.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!