A Hősök terén kezdődik a diákok tüntetése

2022. október 14. – 16:28

Másolás

Vágólapra másolva

Budapesten a Hősök terén 16:30-kor kezdődik a „Diákok a Tanárokért” mozgalom tüntetése. A tervek szerint a vonulás 17:00-kor fog indulni. Az Andrássy úton majd a József Attila utcán haladva a végcél a Belügyminisztérium épülete lesz, ahol a tüntetők elégetik a tanárok figyelmeztető leveleit, majd beszédek következnek. A „Diákok a Tanárokért” mozgalom egyik tagja lapunknak korábban azt mondta:

„Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy párbeszéd helyett a tankerületek tanárokat fenyegetnek meg, ezért a Belügyminisztérium előtt elégetjük ezeket a megfélemlítő leveleket. Ha a hatalom megfélemlít, akkor már a hatalom fél, ezért nekünk erre közös kiállással, még nagyobb erővel kell reagálnunk.”

A diákok Pintér Sándor belügyminiszter bábuját is magukkal viszik a demonstrációra.„Mindenki megmutathatja a kiállított karton Pintér-bábúknak, hogy mit gondol a jelenlegi oktatási rendszerről, a kirúgott tanárok helyzetéről, a folyamatos megfélemlítésekről, ami most már nemcsak a tanárokat érinti, hanem a diákokat is”, mondta lapunknak az egyik szervező.

Az esemény Facebook-oldalán a diákok azt írták: „Rég nem látott szolidaritást mutatott a magyar társadalom, rengetegen álltunk ki az oktatás és a tanáraink mellett. A hatalom erre további megfélemlítéssel reagált, a napokban számos tanár kapott a tankerülettől fenyegető leveleket, további félelemkeltésre és elbocsátásokra számíthatunk.”

A szervezők több ezer embert várnak, hivatalosan este hétkor ér véget a tüntetés.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!