29 új Mercedes buszt kapott a BKV

2022. október 13. – 15:42

29 új Mercedes buszt kapott a BKV
Fotó: BKV Zrt.

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb Mercedes-Benz Conecto Next Generation autóbuszokat állít forgalomba a BKV Budapesten. A 135 új Mercedes busszal teljes mértékben alacsony padlóssá válik a BKV buszflottája, hangzott el az átadó rendezvényen.

Az átadáson Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója elmondta: a flottafrissítés során összesen 135 új busz áll forgalomba, amelynek egy része (100 db) bérleti, más része (35 db) pedig adásvételi konstrukcióban érkezik a fővárosi utakra.

Első lépésben, október 13-tól 29 darab korszerű, bérelt, szóló és csuklós Mercedes-Benz Conecto Next Generation autóbusszal bővül a flotta. Az új buszok a következő napokban fokozatosan állnak az utasok szolgálatába.

Dr. Walter Katalin, a BKK igazgatója kiemelte: a mostani buszokon túl 48 Solaris–Škoda Trollino típusú trolibusz érkezik jövőre, amelynek első példánya már Budapesten van, emellett újabb autóbuszok érkezése is várható.

Karácsony Gergely főpolgármester elmondta: „Budapest közösségi közlekedésének megújítását éppen az energia- és a klímaválság miatt kell felgyorsítani. Korszerűsítünk, miközben a 14 éven aluliak számára ingyenes utazást biztosítunk, és a 30 napos Budapest-bérlet árát a jelenlegi helyzetben sem emeljük.”

Az 1990-es évek óta ez a legnagyobb egy ütemben végrehajtott autóbuszos járműpark-frissítés. A következő napokban fokozatosan utasforgalomba álló 29 db bérelt Mercedes-Benz Conecto Next Generation autóbusz klimatizált, dízelmotorja teljesíti a legszigorúbb, EURO 6e károsanyag-kibocsátási előírásokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!