A tankerületi vezető ellen tüntetők segítettek kiállni egy autónak, amit lehet, hogy Marosi Beatrix vezetett

2022. október 13. – 21:05

A tankerületi vezető ellen tüntetők segítettek kiállni egy autónak, amit lehet, hogy Marosi Beatrix vezetett
A kiálló Marosi Beatrix – Fotó: Nagy Erzsébet

Másolás

Vágólapra másolva

Több százan tüntettek a Belső-Pesti Tankerületi Központ előtt, amikor egy fehér autó ki szeretett volna állni. A tüntetők segítettek neki, később pedig hüledezve fogadták, hogy Marosi Beatrix tankerületi vezető autójának vágtak utat, írja az rtl.hu.

Frissítés 10.14. 9:05

Az rtl.hu péntek reggel pontosította a hírt azzal, hogy nem biztos, hogy az autót Marosi Beatrix vezette. Mint fogalmaznak: „egy nő, aki Nagy Erzsébet, a PDSZ országos választmányának tagja szerint Marosi Beatrix volt, kisétált az épületből, beszállt egy autóba, és a kilétéről mit sem sejtő tüntetők segítségével, arcán bocsánatkérő mosollyal kinavigált a tömegből”.

A pontosításnak megfelelően a címet is módosítottuk.

Korábban írtuk:

Csütörtök délután az Eötvös Gimnázium és a Madách Gimnázium összesen 46 tanára vonult a Damjanich utcai Belső-pesti Tankerületi Központhoz, hogy átvegyék azt a figyelmeztető levelet, amit a polgári engedetlenség miatt küldtek nekik, valamint hogy átadják követeléseiket a tankerületnek.

A helyszínre korábban a pedagógusokat támogató demonstrációt is szerveztek, a néhány száz tüntető tapssal fogadta a tanárokat, és cetlikre írt üzeneteket ragasztottak az ajtóra. Többször is becsengettek a tankerülethez, mire a két gimnázium egy-egy tanárát beengedték, ők vitték be a petíciót, és mint később elmondták, a tankerületi vezető Marosi Beatrix azt át is vette tőlük.

A napokban plágiumügybe keveredett Marosi ugyan nem állt ki a tüntetők elé, a tüntetés közepén azonban „inkognitóban” kisétált az épületből, beszállt az autójába, és a kilétéről mit sem sejtő tüntetők segítségével, arcán bocsánatkérő mosollyal kinavigált a tömegből – számol be a történtekről az rtl.hu.

Fotó: Nagy Erzsébet
Fotó: Nagy Erzsébet

Mindez körülbelül öt percet vett igénybe a sok ember miatt, a főleg szülőkből álló tüntetők csinálták neki a helyet a tömegben, hogy Marosi tolatni tudjon, egy ízben pedig rükverc helyett véletlenül előremenetbe kapcsolt.

A tüntetők aztán arra figyeltek fel, hogy Nagy Erzsébet, a PDSZ országos választmányának tagja – felismerve a tankerületi vezetőt – szalad az autó után, és le is fotózta a telefonjával. A képeket Nagy Erzsébet meg is osztotta az rtl.hu-val, majd a Telexnek is odaadta.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!