Ötvenéves lenne Benedek Tibor vízilabdázó, a Posta bélyeget adott ki a tiszteletére

2022. október 12. – 10:07

Ötvenéves lenne Benedek Tibor vízilabdázó, a Posta bélyeget adott ki a tiszteletére
A Benedek Tibor emlékére tervezett bélyeg Forrás: Magyar Posta

Másolás

Vágólapra másolva

A Magyar Posta – születésének ötvenedik évfordulóján – alkalmi bélyeg kibocsátásával ünnepli a háromszoros olimpiai-, Európa- és világbajnok vízilabdázó Benedek Tibort, aki 2013 és 2016 között a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya volt – írja a cég közleményében.

Benedek 47 évesen, 2020-ban halt meg. Öt olimpián járt, ebből hármat megnyert, a 2000-es sydneyi döntőben négy gólt lőtt, 2004-ben a címvédő csapat kapitánya volt Athénban, ahogy 2008-ban Pekingben is. 2013-ban már szövetségi kapitányként állhatott a világbajnoki dobogó tetején. 2020-ban a Total Waterpolo nevű vízilabdás oldal a XXI. század legjobb férfi sportolójának választotta a vízilabdázót.

A bélyegen Benedek Tibor portréja, az alkalmi borítékon pedig egy dobójelenet látható. A bélyeg Viszlay Márk, a boríték Szaka József fotójának felhasználásával, Kara Orsolya grafikus tervei alapján készültek.

A Benedek Tibor emlékére tervezett boríték Forrás: Magyar Posta
A Benedek Tibor emlékére tervezett boríték Forrás: Magyar Posta

Az alkalmi bélyeg és az elsőnapi bélyegzésű alkalmi boríték október 12-től vásárolható meg az elsőnapi postákon, a Filapostán, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is -írják.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!