Gyurcsány Ferenc odaszúrt azoknak, akik szerint politikusoknak nincs helyük a tanártüntetéseken

2022. október 9. – 09:53

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hogy mi számít közügynek, az vita tárgya lehet, azonban „az oktatás, az egészség, a lakhatás, a bér és nyugdíj, valamint az adó például biztosan nemzeti ügy” – írta Gyurcsány Ferenc vasárnapi Facebook-bejegyzésében. A Demokratikus Koalíció elnöke vélhetően többek között a Jobbik alelnökének szombati posztjára reagált, amelyben Ander Balázs arról írt, hogy nem tetszik neki, hogy a DK „piócaként akar rátelepedni a tanártüntetésekre”.

Gyurcsány szerint

„azt kérni a nemzet megválasztott képviselőitől (akik a rendszer lényegéből fakadóan szinte kivétel nélkül pártpolitikusok), hogy ne foglalkozzanak közügyekkel, ne szólaljanak fel, ne tüntessenek, ne szervezzenek tanácskozást, az antiparlamentáris, antipolitikai populizmus.”

A politikus szerint ilyesmit kérni valójában hülyeség, sőt, rendszerellenesség, ami szembe megy a parlamentáris demokráciával. Mint írta, „a nép megválasztott képviselői tehát legyenek ott mindenhol. Higgyék el, több felhatalmazásuk van a nemzet ügyének képviseletére, mint majdnem bárkinek.”

A bejegyzésben arra is kitért, hogy tudja, vannak, akik szerint ő egy idegesítő politikus, a DK meg egy idegesítő párt, de erre azt tudja mondani, hogy csináljanak jobbat. A posztban Gyurcsány odaszúrt a „megmondó médiacukiknak” is, akik szerinte meg szokták mondani, hogy ki hova mehet meg mire alkalmas.

A teljes, 15 pontba szedett posztot itt lehet elolvasni:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!