A Jobbik alelnöke szerint a DK piócaként akar rátelepedni a tanártüntetésekre

2022. október 8. – 13:39

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ander Balázs, a Jobbik alelnöke szombati Facebook-posztjában hosszasan írt arról, hogy szerinte miért nem jó, hogy a „Demokratikus Koalíció besegítene a tanártüntetések megszervezésébe”.

Ander szerint „pedagógustársadalmat feszítő nemzetstratégiai problémák” megoldásához szükség van politikai akaratra, és azt sem tartja rossznak, ha pártok kinyilvánítják szolidaritásukat, akár egy demonstráción a tüntetők egyikeként. Ezután viszont arról ír, hogy szerinte „kontraproduktív” egy pártfüggetlen tiltakozást kisajátítani:

Piócaként rátelepedni, valamint kisajátítani a pedagógusok és a diákok pártfüggetlen tiltakozási hullámát, több mint kontraproduktív

– írta Ander.

Véleménye szerint csak a vak nem látja, hogy ez a legnagyobb kárt maguknak az érintetteknek okozza a párt, mert szerinte nem csak DK-s tanárok és nem csupán DK-s tiltakozók vannak. Épp ezért arra kérte a Demokratikus Koalíciót, hogy tartsák tiszteletben a civil kezdeményezés – ahogy Ander fogalmaz – tisztaságát. Ezzel szerinte szívességet tennének a tiltakozóknak, akiket „Orbán Viktor propagandagépezete gőzerővel igyekszik lejáratni.” A Jobbik alelnöke azt is írta, hogy áprilisban rajtuk volt a sor, most pedig magukat önző módon előretolva nem lenne szabad elrontani a civilek esélyeit: „Ez a dolog nem rólunk, hanem az ő ügyükről szól!”

Ander Balázs posztja azután született meg, hogy pénteken Dobrev Klára és Barkóczi Balázs pedagógusokkal egyeztettek. Az egyeztetést követő sajtótájékoztatón többek közt arról is szó volt, hogy a pedagógusokkal és az oktatási szakemberekkel közösen dolgoznak ki egy hosszú távú stratégiát a magyar oktatás modernizálására.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!