A főváros összes dolgozója megkapja a kukásoknak ígért bruttó 200 ezres rezsitámogatást

2022. október 7. – 14:19

Másolás

Vágólapra másolva

A fővárosi cégek, hivatalok és intézmények dolgozóira is kiterjesztik a bruttó 200 ezer forintos rezsitámogatást, amit a kukásoknak ígért a fővárosi önkormányzat, jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján Karácsony Gergely főpolgármester. A támogatást heteken belül megkapják az érintett munkavállalók. Azért döntöttek a rezsitámogatás kiterjesztése mellett, mert az energiaválság és a gazdasági nehézségek nem csak az FKF dolgozóit érintik.

A támogatás a nem vezető beosztású dolgozókra vonatkozik. A kukások bruttó 120 ezer forintos karácsonyi bónuszának kiterjesztéséről még nincs döntés. A főpolgármester hozzátette: még nem tudják, miből fogják kifizetni az ígért támogatást, szerinte a főváros a lehetőségein túl próbál segíteni a munkavállalóinak.

Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes becslése szerint 5,5 milliárd forintba kerülhet a rezsitámogatás kiterjesztése a fővárosnak. Körülbelül 26-27 ezer dolgozója van a fővárosnak, mínusz a vezető beosztású dolgozók.

Karácsony Gergely azt mondta, hogy Budapesten helyreállt a szemétszállítás rendje, és mindenkinek köszönetet mondott, aki részt vett a helyzet megoldásában. Azt is megköszönte, hogy az FKF dolgozói egy kompromisszumos megoldást fogadtak el. Igyekeznek ledolgozni a napokban felhalmozódott lemaradásukat a szemétszállítás terén, mindenhol el fogják szállítani a szemetet, ahol ez elmaradt, ígérte. Karácsonytól elhangzott az az állítás is, hogy a Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő (NHKV) 15 milliárddal tartozik a fővárosnak. A főpolgármester elképesztőnek nevezte a magyar kormányzat hozzáállását, szerinte a kormány nem akarta megoldani a szemétszállítás problémáját.

Kiss Ambrus azt mondta, hogy szerinte az általános elégedetlenség pattant ki, amikor az FKF dolgozói sztrájkoltak, a dolgozók nekik mutogatták a rezsiszámláikat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!