Videón a balatonszemesi „ember vagyok, nem személy” dulakodása az igazoltató rendőrökkel

2022. október 7. – 15:02

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ellenszegült az intézkedésnek, és erőszakosan viselkedett a rendőrökkel szemben a Balatonszemesen szeptember 24-én este egy közúti ellenőrzés során igazoltatott pár, akik videót készítettek az intézkedésről, amit a YouTube-ra is feltöltöttek. Az ügyészség most hivatalos személy elleni erőszak bűntette és becsületsértés vétsége miatt rendelt el nyomozást az ügyben, és kezdeményezte a pár letartóztatását.

Az intézkedés során a férfi például azzal az indokkal nem akarta átadni a személyi igazolványát a rendőröknek, hogy ő „nem személy, hanem Ember”, miközben arról magyarázott, hogy a rendőrség nem hatóság, hanem egy külföldön bejegyzett cég ügynökei. A szóváltásról készített videó elég nagyot ment az interneten, a Telexen azt is elmagyaráztuk, hogy mi az a konteó, amire a férfi hivatkozott.

Az ügyészség friss közleményéből kiderült, a pár nem csak szóban, de fizikailag is inzultálta a rendőröket.

Mint írják, az intézkedés során a férfi aktív, erőszakos magatartással állt ellen a ruházatátvizsgálásnak, valamint az ezt követő testi kényszernek és bilincselésnek is. A férfi a mellkasához szorította a kezeit, és nem engedte a bilincseléshez hátra húzzák, folyamatosan rángatta a karjait megragadó rendőröket, erőszakkal megpróbálta magát kiszabadítani a fogásukból, majd

könyökével a rendőr feje irányába ütött, megpróbálta őt lefejelni, miközben trágár szavakkal szidalmazta a rendőröket.

A férfi női utasa szintén erőszakkal akadályozta az intézkedést,

lökdöste és többször megrángatta a rendőrnő karját és a haját is megtépte, miközben trágárkodva szidta a hivatalos személyeket.

Ezt egy térfigyelő kamera is rögzítette:

A pár nem ismerte el a bűncselekmények elkövetését és panasszal éltek az őrizetbe vétel ellen. Az ügyészség indítványozta a gyanúsítottak letartóztatását, a kényszerintézkedés elrendeléséről ma dönt a Kaposvári Járásbíróság.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!